Austrijska policija uhapsila srpski par koji je opljačkao taksistu!

Rasvetljeno razbojništvo

Austrijska policija uhapsila srpski par koji je opljačkao taksistu!

Austrija -
Pripadnici specijalne jedinice austrijske policije Kobra (Cobra) uhapsili su u Salcburgu Miloša N. (28) i Tamaru K. (27) koji su priznali da su pokrali taksistu

BEČ - Austrijska policija uhapsila srpske državljane Miloša N. (28) i njegovu sučesnicu u pljački austrijskog taksite (40), Tamaru K. (27).

Pripadnici specijalne jedinice austrijske policije Kobra (Cobra) uhapsili su u Salcburgu Miloša N. i Tamaru K. zbog sumnje da su u subotu (18. oktobra) oko 6.30 časova ujutru, na zapadnom auto-putu A1, u blizini mesta Losdorfu opljačkali austrijskog taksistu.

Policija je prilikom hapšenja kod njih pronašla deo opljačkanog plena, gasni pištolj i garderobu korištenu prilikom pljačke. Ukradeno taksi vozilo policija je pronašla u Beču. Prema policijskom saopštenju Miloš N. je tokom saslušanja priznao da je zajedno sa Tamarom K. izvršio pomenutu pljačku. Nakon saslušanja Miloš N. i Tamara K. su prebačeni u zatvorske jedinice u Senkt Peltenu (St. Pölten), odnosno Kremsu.

Dnevni list Esterajh (Österreich) donosi priču da je opljačkani taksista Albanac sa Kosova, koji je nakon pljačke svom šefu Ferdinantu Guriju rekao da pljačkaše poznaje odranije. Međutim ovi navodi još uvek nisu provereni.

Podsetimo, Miloš N. je sa devojkom u subotu oko 4 sata ujutru taksijem krenuo iz gornjeaustrijskog mesta Gmunden na jezeru Traunze. Iako je njihov prvobitni cilj bio Linc, par se u toku vožnje predomislio i rekao taksisti da vozi u Beč. U blizini mesta Losdorf mladić je taksisti pripretio da će ga ubiti ukoliko oba novčanika, privatni i poslovni, ne stavi na suvozačevo sedište. Miloševa saučesnica je novčanike uzela i stavila u svoju tašnu, taksista je istrčao iz automobila i pobegao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track