(VIDEO) Crtaćima i tablama uče putnike kako da se ponašaju u prevozu!
Foto: Bečke Linije

BONTON BEČKIH LINIJA

(VIDEO) Crtaćima i tablama uče putnike kako da se ponašaju u prevozu!

Austrija -
Javni gradski prevoznik grada Beča su na najvećim stanicama metroa postavili table sa molbom da se koriste sva vrata vozova kako bi se poštovao vozni red

BEČ - Budući da vozovi bečke podzemne železnice zbog putnika sve češće moraju da duže zadržavanje u stanici, “Bečke linije” su na nekoliko velikih stanica postavile table “Koristite sva vrata”. Problem je što putnici ulaze na samo nekoliko od ukupno 18 vrata, koliko imaju vozovi na bečkim linijama.

“Putnici uglavnom ulaze na prva i poslednja vrata u nizu, i tako stvaraju gužvu zbog čega se kasni s apolascima. Vrata u sredini gotovo da se i ne koriste, a vozovi bi na vreme napuštali stanice ukoliko bi se putnici ravnomerno rasporedili na sve ulaze”, saopštile su “Bečke linije”.

Iz ovog razloga je ovo preduzeće na stanicama linije U3 (Stephansplatz, Westbahnhof i Landstraße) postavilo plave table “Koristite sva vrata“. „Bečke linije“ su osim ovih tabli sa apelom na putnike napravile nekoliko animiranih video klipova, o bontonu u javnom prevozu, kako bi se autobusi, tramvaji i metroi držali rasporeda saobraćanja.

http://www.youtube.com/watch?v=egVRA6WchSM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track