POČELO GLASANJE: Bečlije biraju između roze i tirkizne!
Foto: Bečke Linije

Građani odlučuju o boji nove linije U5

POČELO GLASANJE: Bečlije biraju između roze i tirkizne!

Austrija -
Građani austrijske prestonice odlučiće svojim glasovima koja će boja najbolje predstavljati novu liniju na stanicama, u prospektima i na slici mreže Bečkih linija

BEČ - Građani Beča od danas će moći glasanjem putem interneta da odluče kojom će bojom biti označena nova linije podzemne železnice U5. Građani će moći da glasaju do 28. avgusta u podne na stranici Bečkih linija (www.wienerlinien.at).

“Bečlije će moći da se odluče između roze i tirkizne boje, jer bi se ove nijanse dobro uklopile u postojeći sistem Bečkih linija, te bi se bojom lako razlikovale od ostalih linija”, izjavila je zamenica gradonačelnika i gradska ministarka saobraćaja, Renate Brauner (SPÖ).

Renate Brauner Gradska ministarka saobraćaja
Renate Brauner Gradska ministarka saobraćaja

"Na ovaj način smo želeli da Bečlijama damo mogućnost da odluče koja će boja najbolje predstavljati novu liniju na stanicama, u prospektima i na slici mreže Bečkih linija”, objasnio je Eduard Vinter (Eduard Winter), direktor ovog preduzeća.

Narednih dana širom mreže podzemnih železnica putnici će nailaziti na promotere, koji će zainteresovane informisati o onlajn glasanju, a plakati na zidovima stanica pozivaće putnike da se odluče za novu boju.

Uskoro još jedna boja... Mapa linija gradskog prevoza u Beču
Uskoro još jedna boja... Mapa linija gradskog prevoza u Beču

Izgradnja nove linije počeće 2018. godine, kada će biti započeti radovi na prvom delu linije, kod univerzitetskog kampusa (Altes AKH). Iste godine planirano je i proširenje linje U2 do Maclajnsdorfer placa (Matzleinsdorfer Platz).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track