Bedževi za pomoć poplavljenima u Srbiji i Bosni i Hercegovini!
Foto: Designed.rs

Humanitarna akcija Evropskog foruma Alpbah

Bedževi za pomoć poplavljenima u Srbiji i Bosni i Hercegovini!

Austrija -
Na ulazu Kongresnog centra u Alpbahu postavljen je ćup pun bedževa a prikupljen novac biće predat Crvenom Krstu Srbije i Bosne i Hercegovine

ALPBAH - Na ovogodišnjem Evropskom forumu Alpbah, koji se održava u istoimenom gradiću u austrijskoj pokrajini Tirol, prikuplja se pomoć za žrtve katastrofalnih poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

U cilju podrške žrtava poplava, Forum Alpbah je pokrenuo akciju pomoći u kojoj se očekuje da budu prikupljena sredstva od učesnika ovogodišnje konferencije. Na ulazu Kongresnog centra postavljen je ćup pun bedževa sa logom Evropskog foruma Alpbah. Svi koji žele bedž mogu ga uzeti uz dobroboljni prilog, a prihod ove akcije biće predat Crvenom Krstu Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Ovaj projekat nam je veoma bitan", istakao je Mark Miterhuber iz Kluba Alpbah Gornje Austrije.

Bivši stipendista Foruma Alpbah zajedno sa Markom Frikom iz Kluba Alpbah Forarlberga pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći.

"Mi smo iz privatnih i poslovnih razloga često na Balkanu, a Martin je čak studirao u Beogradu", objasnio je on povod za prikupljanje pomoći žrtvama poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track