BESANA NOĆ: Dunav sa 3 nadošao na 6 metara, pretila opasnost od izlivanja!
Foto: Dado Djilas

Sneg i obilne kiše u Austriji

BESANA NOĆ: Dunav sa 3 nadošao na 6 metara, pretila opasnost od izlivanja!

Austrija -
Kritično je sinoć bilo i u Mauthauzenu u Gornjoj Austriji gde je vodostaj Dunava, za svega nekoliko sati prešao kritičnu tačku

BEČ - Zbog obilnih kiša i jakog snega koji su u poslednja dva dana pali u Austriji, vodostaj Dunava juče je drastično porastao, a u opštini Kornojburg u Donjoj Austriji nivo vode je dvostruko porastao zbog čega su nadležne službe i civilna zaštita dežurali celu noć.

Naime, sinoć oko ponoći nivo vode u Kornojburgu je dostigao čak 6 metara. Samo dan ranije njegova granica je bila je na 3 metra. Kritično je noćas bilo i u Mauthauzenu u Gornjoj Austriji gde je vodostaj Dunava, za svega nekoliko sati prešao kritičnu tačku. Glavni "krivac“ je pritoka Dunava, reka Ens, koja je donela veliku količinu vode.

Međutim, nije samo Dunav sinoć pretio stanovnicima Austrije.

Zbog obilne količine vode bio je zabranjen prilaz ušću reka Ens i Štejer, gde je proglašena opasnost od poplava. Takođe, tokom jučerašnjeg dana došlo je do izlivanja reke In, zbog čega je jedan deo pokrajinskog puta Hakenbuher u području ove reke, u potpunosti bio zatvoren.

Meteorolozi za danas i naredne dane najavljuju suvo i sunčano vreme, pa se ne očekuje dalji porast vodostaja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track