DIREKTNO IZ TERORISTIČKOG KAMPA: Par iz Nemačke sa detetom (8) uhapšen po povratku iz Sirije!
Foto: Rojters

Po poternici

DIREKTNO IZ TERORISTIČKOG KAMPA: Par iz Nemačke sa detetom (8) uhapšen po povratku iz Sirije!

Austrija -
Okružni sud u Minhenu još ranije je izdao poternicu za njima zbog sumnje u terorizam. Akciju hapšenja izveli su pripadnici specijalne jedinice austrijske policije Kobra

BEČ - Muškarac (20) i žena (33) iz Nemačke uhapšeni su u Austriji prilikom povratka kući iz kampa za obuku terorista u Siriji. Sa njima je putovalo i jedno dete (8), a par je uhapšen u subotu ujutru, oko 5 časova, u vozu na železničkoj stanici Rozenbah kod Filaha u Koruškoj.

Oboje uhapšenih su salafisti i odranije su poznati policiji. Oni su se nalazili na putu za Nemačku iz Sirije gde su navodno završili obuku u jednom terorističkom kampu. Okružni sud u Minhenu je još ranije izdao poternicu za njima zbog sumnje u terorizam. Akciju hapšenja izveli su pripadnici specijalne jedinice austrijske policije Kobra (Cobra).

Markus Kic (Markus Kitz), portparol državnog tužilaštva, izjavio je za austrijsku novinsku agenciju (APA) da je za uhapšenima bila izdata poternica na teritoriji cele Evrope.

"Uhapšeni se trenutno nalaze u zatvoru u Klagenfurtu i tamo će biti sve do izručenja nemačkim vlastima“, pojasnio je Kic. Osmogodišnje dete zbrinutče su nadležne službe Filaha.

Prvo ročište zakazano je već za sledeću nedelju. U slučaju da uhapšeni dobrovoljno pristanu da budu izručeni nemačkim vlastima, njihovo zadržavanje u Austriji neće dugo potrajati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track