ZNALE ŠTA IH ČEKA: Bosanske učenice objavile na Fejsbuku: Smrt je naš cilj!
Foto: Interpol

Indoktrinisane

ZNALE ŠTA IH ČEKA: Bosanske učenice objavile na Fejsbuku: Smrt je naš cilj!

Austrija -
Ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner potvrdila je da je policija došla do saznanja o Samrinoj smrti, ali da ovu glasinu još uvek ne mogu da potvrde

BEČ - Posle objave austrijskih medija o navodnoj smrti jedne od bosanskih učenica koje su otišle u džihad u Siriju, sada je objavljeno da je najverovatnije reč o Samri Kešinović (16), bečkoj tinejdžerki koja se sa drugaricom Sabinom Selimović (15) početkom aprila pridužila džihadistima u borbama u Siriji.

U međuvremenu, u javnost su procurili Fejsbuk postovi koji pokazuju da su se tinejdžerke pomirile sa smrću pre nego što su krenule u "sveti rat“. "Ne plašimo se smrti. Smrt je naš cilj“, napisale su nekoliko nedelja po odlasku iz Beča.

Mediji objavili vest o smrti Samre Kešinović (desno)
Mediji objavili vest o smrti Samre Kešinović (desno)

Sve dok Ministarstvo unutrašnjih poslova ne izda zvanično saopštenje, javnost i dalje spekuliše o mogućoj smrti tinejdžerke. Za sada postoje dve teorije. Ili je ubijena u vazdušnom napadu snaga predsednika Bašara al-Asada, koje svakodnevno bombarduju ISIL-ove položaje na severu i istoku zemlje, ili je devojčica zaista poginula na jednom od frontova na kojima ISIL ratuje.

Ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner (Johanna Mikl-Leitner, ÖVP), potvrdila je austrijskim medijima da je i policija došla do saznanja o Samrinoj smrti, ali da ovu glasinu još uvek ne mogu da potvrde. Prema njenim rečima austrijski MUP je u stalnom kontaktu sa stranim tajnim službama, a Samrini roditelji su obavešteni da je umrla.

Hojte: Obe devojke su žive!

Iako policija još uvek ne može ni da potvrdi, ni da opovrgne vest o smrti 16-godišnjakinje, bečki list "Hojte“ tvrdi da je ona živa. "Hojte“ se poziva na Fejsbuk post njene drugarice Sabine koja piše da nijedna od njih nije mrtva. Nešto kasnije se, prema saznanju ovog lista, navodno i sama Samra putem WhatsApp-a javila svojim prijateljima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track