BIĆE VESELO: Božićni vašari u Beču od polovine novembra!
Foto: MAGMAG Events

Praznična čarolija

BIĆE VESELO: Božićni vašari u Beču od polovine novembra!

Austrija -
Tradicionalni vašari biće postavljeni su ispred Skupštine grada, na Trgu Marije Terezije, ispred dvorca Šenbrun, i dvorca Belvedere, u Prateru i mnogim drugim mestima širom grada

BEČ - Od sredine novembra do Božića Beč postaje pravo božićno vašarište, a miris peciva i vrelog punča razliva se po celom gradu. Bečka predbožićna čarolija već je tradicionalni vašar ispred Skupštine grada sa 150 prodajnih štandova na kojima se mogu naći božićni pokloni, ukrasi za jelku, slatkiši i topli napici, uz mnoge ponude za decu.

U Božičnom selu na Trgu Marije Terezije, između Muzeja istorije umetnosti i Prirodnjačkog muzeja, postavljeno je 70 štandova sa umetničkim rukotvorinama i originalnim idejama za poklone. I romantično Božićno selo u Staroj Opštoj bolnici je omiljeno sastajalište pred božićne praznike, pre svega za mlađu publiku, sa dve staze za karling.

Karlsplac praznično okićen
Karlsplac praznično okićen

Stari bečki božićni vašar u centru grada je takođe postao tradicija i uz svečani muzički program od 16 sati nudi umetničke ručne radove, staklene dekoracije, tradicionalne jasle i keramičke predmete. Kulturni i božićni vašar ispred dvorca Šenbrun pred imperijalnom kulisom pretvara se posle božićnog u novogodišnji vašar i gtraje do 1. januara 2015. godine. Ovaj vašar takođe za decu priprema obiman program uključujući božićnu radionicu i božićne koncerte.

Impresivnu baroknu kulisu možete razgledati i u Božićnom selu u dvorcu Belvedere.Raznovrstan dečji program nudi i božićni vašar na Karlsplacu kao i Zimski vašar u Prateru kod Panoramskog točka. Na Zimskom vašaru koji traje do 6. januara 2015. godine posetioce očekuju i muzički nastupi uživo i šou program.

Božićna čarolija kod dvorca Vilhelminenberg
Božićna čarolija kod dvorca Vilhelminenberg

Osim ovih klasičnih božićnih vašara možete posetiti i bečka bečka izletišta u koja će dobiti božićno ruho. Poseban vidik nad Bečom pruža “Božićna čarolija” kod dvorca Vilhelminenberg sa najveće bečke drvene terase.

Romantični božićni vašar u parku Tirkenšanc stavlja akcenat na umetničke rukotvorine i muziku uživo svake nedelje. U Cvetnim vrtovima Hirššteten je osim velikog božićnog vašara sa 40 štandova i obimnim kulturnim programom organizovana i cvetna izložba na kojoj će biti prikazane teme i krajolici, ali i tipični božićni običaji svih alpskih zemalja.

Besplatna razgledanja zoo-vrta Šenbrun

U zoo-vrtu Šenbrun svake nedelje uoći Božića se organizuju besplatna razgledanja za decu, radionica za pravljenje božićnog nakita kao i kutak za pečenje kolača. Božićne jasle u prirodnoj veličini očekuju sve posetioce u zoo-vrtu Lainc u parku Hermesvila čak do sredine januara 2015. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track