BRAUNER: Sav novac od naplate kazni za parkiranja daje se za socijalnu pomoć!
Foto: Wikipedia

ÖVP optužuje Grad Beč za krađu

BRAUNER: Sav novac od naplate kazni za parkiranja daje se za socijalnu pomoć!

Austrija -
Grad od parkiranja 2013. godine zaradio 160,9 miliona evra, 102,3 miliona od plaćanja parking mesta, a 58,6 miliona od naplate kazni, objavila zamenica gradonačelnika, Renate Brauner (SPÖ)

BEČ - Zamenica gradonačelnika, Renate Brauner (SPÖ), reagovala je prozivke šefa Narodnjačke partije (ÖVP) u Beču, Manfreda Juracke (Manfred Juraczka), koji činjenicu da će grad Beč od naplate parkinga i kazni za pogrešno parkiranje godine zaraditi 170 miliona evra, nazvao krađom.

Brauner je sve prihode i rashode od parkiranja učinila transparentnim na primeru prošlogodišnjih finansija. Ona je objasnila da je grad od parkiranja u 2013. godini zaradio 160,9 miliona evra: 102,3 miliona od plaćanja parking mesta, a 58,6 miliona od naplate kazni.

Sav novac od naplate kazni slio se u fond za isplatu socijalne pomoći, dok je novac od naplate parkiranja uložen u infrastrukturu i saobraćajne projekte poput optimiranja mreže javnog prevoza ili biciklističkog saobraćaja, pojasnila je Braunerova.

„Mislim da je izuzetno važno da se ovi prihodi iskoriste za dalje poboljšanje saobraćaja u gradu. Tu pre svega mislim na širenje mreže javnog prevoza, bezbednosti u saobraćaju i izgradnju novih garaža“, izjavila je Brauner.

Ona je dodala da je grad Beč u ove oblasti u 2013. godini uložio ukupno 137 miliona evra, a pored 102 miliona koja je gradu donelo parkiranje, dodatnih 35 miliona je dodato iz drugih budžeta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track