DAN SPORTA: Druženje građana i sportista na bečkom trgu Heldenplac

Vikend za opuštanje i rekreaciju

DAN SPORTA: Druženje građana i sportista na bečkom trgu Heldenplac

Austrija -
Najvažnije je pokazati ljudima da fizička aktivnost može biti zabavna, kako bi što više građana svoje slobodno vreme provodilo napolju, u pokretu, izjavio je ministar sporta Gerald Klug

BEČ - Danas se na bečkom trgu Heldenplac održava četrnaesti po redu "Dan sporta“. Građani će između 10 i 19 časova moći da se oprobaju u različitim sportskim aktivnostima, da upoznaju svoje sportske idole, a najsrećniji među njima će osvojiti i vredne nagrade.

Ove godine će na "Danu sporta“ učestvovati veliki broj austrijskih sportista. Najavljen je dolazak šest olimpijskih pobednika, 60 svetskih prvaka i 82 evropska prvaka. Čak 400 sportista će primiti počasne nagrade, a među njima se nalaze i ski skakači Tomas Morgenštern i Gregor Šlirencauer i skijaši Ana Feninger, Marsel Hiršer i Matijas Majer.

Ove godine će po prvi put uspešnim vojnicima-sportistima biti dodeljene i "Vojne sportske nagrade“. Nagrade će biti podeljene od 15:30, a fanovi će imati priliku da pored glavne bine dobiju autograme svojih omiljenih sportista. Od 19 časova posetioci će moći da uživaju u nastupu Julijala Le Pleja (Julian LePlay).

Moto ovogodišnje manifestacije je" Dan koji pokreće sve“, a u skladu s tim za građane je organizovano čak 150 štandova na kojima će i sami moći da se oprobaju u različitim sportovima i igrama.

"Najvažnije je pokazati ljudima da fizička aktivnost može biti zabavna, kako bi što više građana svoje slobodno vreme provodilo napolju, u pokretu“, izjavio je ministar sporta Gerald Klug (SPÖ).

Ovog vikenda i Festival smeća

U Beču se održava i "Festival smeća“ (Mistfest), kada će magistratsko odeljenje MA48 građanima po 23. put otvoriti vrata svoje garaže u 17. bečkoj opštini. Ovo magistratsko odeljenje će građane informisati o svom radu i novinama u oblasti razdvajanja smeća i smanjenja količine otpada.

Za najmlađe će biti organizovana buvlja pijaca sa polovnim igračama (Kinderflohmarkt), kvizovi, žičara i razne krativne radionice. Roditelji će moći da vide kako se od kanti za smeće pravi jedinstven nameštaj, a moći će da pogledaju i vozni park ovog odeljenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track