Devojka na času vožnje pomešala pedale i završila u potoku!
Foto: ORF

Neuspelo parkiranje

Devojka na času vožnje pomešala pedale i završila u potoku!

Austrija -
Šesnaestogodišnjakinja se u pokušaju da se parkira zbunila i greškom pritisla papučicu za gas pa je autom upala u potok kraj puta

HELFENBERG - U utorak popodne je šesnaestogodišnja devojka iz Lihtenaua (Lichtenau) u Gornjoj Austriji je pri parkiranju pomešala pedale u automobilu i umesto kočnice pritisla gas i završila u potoku..

Devojka i njena majka, koja se nalazila na mestu suvozača, autom su probile ogradu kraj puta i upale u potok, koji se nalazio tri metra dublje. Automobil se prevrnuo na krov, pa su vatrogasci morali da ga izvuku kranom.

Devojka je lakše povređena, dok je majka doživela samo blaži šok. Prema policijskom izveštaju devojka koja tek uči da vozi i nije imala dozvolu i sa majkom je bila na takozvanoj privatnoj obuci (Ausbildungsfahrt mit Begleitperson).

U Austriji polaznici mlađi od 18 godina (L-17) osim časova u auto-školi, moraju da pređu 3000 km sa nekom osobom (roditelj, rođak, prijatelj), koja poseduje vozačku dozvolu B kategorije. Svaka vožnja se dokumentuje u posebnom dnevniku, a nakon ovoga sledi vožnja sa instruktorom, pa polaganje praktičnog ispita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track