Dijaspora spremna da pomaže poplavljene regione
Foto: Citalac Kurira

Pomoć Timočkoj krajini

Dijaspora spremna da pomaže poplavljene regione

Austrija -
Na sastanku je naglašeno da se ovaj put neće sakupljati pomoć u robi i namirnicama, već će se sakupljati novac kojim će se kupovati potrepštine u Srbiji

BEČ - Srpska dijaspora u Beču ponovo je spremna da se organizuje kako bi pomogla regione pogođene od poplava na istoku Srbije. Tim povodom sinoć su održani sastanci na kojima je bilo reči o koordinisanju akcija prikupljanja pomoći.

Udruženje "Slovenska unija“ pozvala je zainteresovane građane na sastanak, kojem su prisustvovali predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Ambasade Srbije, kao i Saveza Srba u Austriji.

Na sastanku je naglašeno da se ovaj put neće sakupljati pomoć u robi i namirnicama, već će se sakupljati novac kojim će se kupovati potrepštine u Srbiji.

"Slovenska unija“, kako je istaknuto, organizovaće prevoz svima koji budu želeli da odnesu prikupljene priloge u mesta kojima žele da ih doniraju. U Zajednici srpskih klubova u Beču takođe je održan sastanak u vezi poplava u Timočkoj krajini, čiji je cilj bio da se usaglase najefikasniji načini pomoći ugroženim područjima.

Učesnici skupa su usaglasili da će se akcije prikupljanja pomoći pokrenuti u okviru klubova i njihovih redovnih aktivnosti, a da će se prilozi posle uplatiti pod dogovoru gde se oceni da je najpotrebnije.

Sve informacije se mogu dobiti na telefon: +43664 1733300.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track