SLUČAJNO OTKRIVENI: Proizvodili drogu u kući i zapušili kanalizaciju hemikalijama!
Foto: Printscreen Heute.at

Uhapšeni dileri

SLUČAJNO OTKRIVENI: Proizvodili drogu u kući i zapušili kanalizaciju hemikalijama!

Austrija -
Karlo I.(52) i Klaus L.(47) iz sela Hartbah uhapšeni su zbog sumnje da su godinamai proizvodili i prodavali sintetičku drogu metamfetamin

HARBAH - Policija je uhapsila Karla I.(52) i Klausa L.(47) iz sela Hartbah zbog proizvodnje i prodaje metamfetamina. Dileri su otkriveni nakon što su zapušili kanalizacione odvode bacajući ostatke hemikalija u WC šolju.

Policija je sasvim slučajno otkrila fabriku metamfetamina u donjeaustrijskom seocetu Harbah inače poznatom po velnes turizmu.Istraga je pokazala da su dvojica uhapšenih godinama u svojoj kući proizvodili ovu sintetičku drogu u velikim količinama, što za preprodaju, što za sopstveno uživanje.

Policija verovatno ne bi ni pronašla ovu labortoriju da opštinske vlasti nisu angažovale firmu koja je specijalnim kamerama trebalo da ustanovi šta je dovelo do zagušenja kanalizacionih cevi. Eksperti su ustanovili da se radi o hemijskim ostacima koji ukazuju na to da se neko u selu bavi proizvodnjom droge – na veliko! Kriminalna policija krenula je u proveru svih kuća u potrazi za kriminalcima.

Interesantno je da su dvojica uhapšenih upravo stekli svestekli uslove za prevremenu penziju, ali u noj očigledno neće uživati. Trenutno su u zatvoru u Kremsu (Donja Austrija) čekaju na početak sudskog p

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track