Dileru s Kosova počelo suđenje u Austriji zbog šverca kokaina!
Foto: Rojters

Uhvaćen u rasturanju droge

Dileru s Kosova počelo suđenje u Austriji zbog šverca kokaina!

Austrija -
Prvooptuženi Kosovar (39) uhapšen u martu ove godine, u pokušaju da preproda drogu "kupcima" koji su zapravo bili prerušeni austrijski policajci

SANT PELAN - Dileru (39) rodom sa Kosova, počelo je suđenje zbog šverca četiri kilograma kokaina u Austriju. Zajedno sa njim, na optuženičkoj klupi suda u Sant Pelenu je i jedan francuski par, okrivljen za transport narkotika.

Prema optužnici, ovaj par je prevezao drogu iz Francuske u Austriju, preko Belgije i Nemačke. Prvooptuženom su kokain predali u jednom hotelu u mestu St. Valentin, kod donjeaustrijskogAmštetena (Amstetten). Prvooptuženi Kosovar je uhapšen u martu ove godine, u pokušaju da proda drogu "kupcima" koji su zapravo bili prerušeni policajci.

On je priznao krivicu, a ovo mu nije prv i prekršaj. On je već pravosnažno osuđen za šverc i prodaju 2,3 kilograma heroina sa Kosmeta 2012. godine, piše list Oberesterajhiše Nahrihten (Oberösterreichische Nachrichten).

Francuz, (28) i nejgova partnerka negiraju krivicu. Oni tvrde da su pristali da za 600 evra prevezu jedan koverat, ali da nisu znali da je u njemu droga. Pošto su putovali u Austriju na odmor, uzeli su koverat.

Sud je podsetio optuženog Francuza i Francuskinju da je raspon kazne za šverc narkotika, ako se dokažuda su krivi, od jedne do 15 godina zatvora i savetovao im da je bolje da priznaju krivicu kako bi ublažili kazn u.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track