DITER EGER (FPÖ): Ne dozvoliti abortuse u državnim bolnicama!

Porodica je najvažnija

DITER EGER (FPÖ): Ne dozvoliti abortuse u državnim bolnicama!

Austrija -
Naš cilj je stvaranje Fonda za majku i dete koji će trudnicama dati priliku da se, uprkos lošijim finansijskim uslovima, odluče za održavanje trudnoće i novi život, rekao je Eger

BREGENC - Šef Slobodarske partije (FPÖ) u Forlabergu Diter Eger (Dieter Egger) otvoreno se protivi predlogu republičkog ministra zdravlja Alojza Štegera (Alois Stöger, SPÖ), o uvođenju abortusa u državnim bolnicama u Austriji. Eger i njegova stranka bore se za očuvanje života, a ovakav predlog smatraju pogrešnim i kontraproduktivnim.

"Naš cilj je stvaranje Fonda za majku i dete (Mutter - Kind - Fond) po nemačkom uzoru, fonda koji će trudnicama dati priliku da se, uprkos lošijim finansijskim uslovima, ipak, odluče za održavanje trudnoće i novi život“, rekao je Eger u izjavi za javnost.

On smatra da bi se uvođenjem prekida trudnoće u državnim bolnicama budućim majkama poslao pogrešan signal. Trudnice se, zbog svoje loše finansijske situacije često osećaju nedoraslim izazovima majčinstva, pa se iz tog razloga odlučuju za abortus.

"Upravo ovaj problem želimo da rešimo otvaranjem Fonda za majku i dete. Neophodno je pružiti finansijsku pomoć ženama u periodu tokom i nakon trudnoće, kao i oko pronalaženja i uređenja stana, vaspitanja i čuvanja dece“, smatra Eger.

Kao uzor za stvaranje ovog fonda poslužila je Nemačka, u kojoj već 25 godina postoji republički fond za pomoć trudnicama sa slabijim finansijama. Eger je u ime svoje partije pozvao čelnika opštine Forarlberg Markusa Valnera (Markus Wallner, ÖVP) i Narodnu partiju (ÖVP) da već sada podrže planirani predlog za osnivanje Fonda za majku i dete i podsetio da je porodica osnova zdravog i jakog društva.

U Austriji se u državnim bolnicama izvrši veoma mali broj abortusa jer žene moraju da ispune veliki broj zdravstvenih preduslova za prekid trudnoće. Zato odlaze u privatne klinike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track