DOBRILOVIĆ: Ne smemo da zatvaramo oči pred terorom!

Marš solidarnosti za hrišćane u Iraku

DOBRILOVIĆ: Ne smemo da zatvaramo oči pred terorom!

Austrija -
Predsednik CFP je izrazio nadu da će ovaj marš poslati upečatljivu poruku i uticati na saveznu vladu da konačno shvati ozbiljnost situacije

BEČ - U nedelju u centru Beča, u organizaciji 13 orijentalnih zajednica, održan je "Marš solidarnosti za izmučene hrišćane“, koji je ukazao na zločine protiv čovečnosti počinjene u severnom Iraku od strane islamističko-terorističke organizacije ISIL.

U maršu je učestvovalo više od 1.000 ljudi, uključujući i najviše crkvene velikodostojnike.

Konstantin Dobrilović, predsednik Hrišćasko-slobodarske platforme (CFP) kaže da se pred našim očima odigrava pravi genocid, koji ni austrijska savezna vlada, ni EU još uvek nisu osudili.

"Progonjenim hrišćanima u severnom delu Iraka je hitno potrebna pomoć“, istakao je Dobrilović.

On je, takođe, izrazio nadu da će ovaj marš poslati upečatljivu poruku i uticati na saveznu vladu da konačno shvati ozbiljnost situacije.

"Vlada, konačno, mora da se probudi. Pred ovakvim terorom ne smemo da zatvaramo oči“, naglasio je Dobrilović, dodajući da ovakve akcije mediji slabo prate.

"Posvećeni hrišćani se okupljaju i zalažu da pomognu svojoj verskoj braći, a mediji jedva da i izveštavaju o tome. Što se bude više pričalo i izveštavalo o teroru koji sprovode islamski ekstremisti, to će se sve više podizati svest građana, pa će i političari sve manje moći da pronađu opravdanje za svoju neaktivnost po pitanju ovih dešavanja“, rekao je Dobrilović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track