DOBRO SU PROŠLI: Aterirao u jezero puno kupača!
Foto: APA / GERT EGGENBERGER

Prinudno sletanje

DOBRO SU PROŠLI: Aterirao u jezero puno kupača!

Austrija -
Pilot (38) i njegova trudna supruga (34), koja se sa njim nalazila u avionu koji je zbog kvara završio u vodi, samo su lakše povređeni

KLAGENFURT - Hiljade kupača na Vrbskom jezeru (Wörther See) ostali su zapanjeni kada je među njih uleteo avion.

Ova laka letilica naime morala je prinudno da sleti na vodu jer je pilot (38) izgubio kontrolu posle ulaska u turbulenciju. On je odlučio da se spusti na vodu, dobro procenuivši da je to manje opasno nego da udari o zemlju.

Srećom i on i njegova trudna supruga (34), koja se sa njim nalazila u avionu, imali su mnogo sreće i prošli samo sa lakšim povredama. Srećom nije stradao ni niko od mnogobrojnih kupača u jezeru. Kupači su svojim čamcima na prebacili na obalu 38-godišnjeg pilota i njegovu 34-godišnju ženu. Par je odvezen u bolnicu u Klagenfurtu (Celovec).

Radi se o nemačkom bračnom paru koji je juče prepodne poleteo sa jednog sportskog aerodroma u severnoistočnoj Italiji.Prilikom preletanja Vrbskog jezera kod mesta Marija Vert (Maria Wörth). Odlučio je da sleteo nedaleko od javnog kupališta Majernig (Maiernigg,).

Pilot je izjavio da je primetio ubrzo po poletanju da nešto nije u redu sa propelerom, ali će istraga utvrditi šta je tačno uzrok nesreće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track