Dragulji bečke arhitekture otvaraju vrata posetiocima i to besplatno!
Foto: Compress

Zavirite iza zidova

Dragulji bečke arhitekture otvaraju vrata posetiocima i to besplatno!

Austrija -
Čak 70 arhitektonskih zdanja Beča je u ponudi ovogodišnjeg festivala “Open House Wien” koji se održava 13. i 14. septembra, a glavne atrakcija biće centrala kompanije Majkrosoft i njen tobogan za zaposlene

BEČ - U okviru festivala “Open House Wien” zainteresovani posetioci će 13. i 14. septembra moći da zavire iza kulisa arhitektonski interesantnih zdanja poput sedišta firme Majkrosoft ili kompleksa zgrada “Bike & Swim”. U ponudi je više od 70 arhitektonski značajnih objekata, a ulaz je slobodan.

“U haosu svakodnevnih obaveza u velikom gradu, često i ne primetimo dragulje arhitekture pord kojih prolazimo. Ovaj festival ima za cilj da skrene pažnju na divna zdanja u našem gradu”, objasnila je arhitekta Iris Kalteneger (Iris Kaltenegger), organizator festivala.

Grad Beč nudi veliki broj prekrasnih zgrada, bilo da se radi o palatama iz doba baroka, privatnim stanovima, umetničkim ateljeima ili savremenim, modernim zgradama.

Otkriva bečke bisere... Iris Kalteneger organizator festivala.“Open House Wien”
Otkriva bečke bisere... Iris Kalteneger organizator festivala.“Open House Wien”

Glavne atrakcije ovogodišnjeg festivala biće centrala kompanije Majkrosoft i njen tobogan za zaposlene, 25hours Hotel sa svojom jedinstvenom panoramom, kao i novootvoreni obrazovni kampus “Sonnwendviertel”. Osim toga, zainteresovani će moći da posete i stambeni kompleks “Bike & Swim”, kao i inovativni kvart Oase 22.Posetioci neće moći sami da lutaju ovim objektima već će im iskusne arhitekte, studenti arhitekture ili vlasnici stambenih objekata u toku čitavog festivala stajati na raspolaganju.

Koncept “Open House” postoji u još 22 svetska grada, uključujući i London, Njujork, Tel Aviv i Rim. Kalteneger ove godine očekuje oko 20.000 posetilaca, a za sledeću je najavila još veći broj objekata.

“Želimo da se ovaj projekat ustali u festivalskoj kulturi i grada i nastavi da raste, jer Beč zaista ima šta da pokaže”, dodala je Iris Kalteneger

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track