DRAMA NA LETU ZA ANTALIJU: Ostali smo bez goriva!
Foto: Reuters

Preselo im letovanje

DRAMA NA LETU ZA ANTALIJU: Ostali smo bez goriva!

Austrija -
To je bilo sve što su nam rekli. U avionu je zavladala panika, a jedna putnica se nesvestila od straha, ispričala je studentkinja iz Beča

BEČ - Putici koji su aviokompanijom San ekspres (Sun Expres) 8. jula leteli na relaciji Beč - Antalija, doživeli su pravi horor, ali ništa bolje nisu prošli ni kada su se posle dve nedelje letelicom ove avio-kompanije vraćali sa odmora, objavio je austrijski dnevni list Hojte (Heute).

Avion je 8. jula poleteo iz Beča, ali je posle izvesnog vremena putnicima saopšteno da je letelica ostala bez goriva, posvedočila je bečka studentkinja Inge V.

"Pilot se oglasio rekavši da je avion bez goriva! To je bilo sve što su nam rekli. Više nam nisu davali nikakve informacije. Morali smo prinudno sa sletimo u Istanbul. U avionu je vladala panika, a jedna putnica se neposredno pre sletanja onesvestila od straha“, ispričala je Inge V. Nakon što je rezervoar napunjen gorivom, nastavljen je let prema Antaliji, gde je avion sleteo sa znatnim zakašnjenjem.

Međutim, još veća drama odigrala se 22. jula prilikom povratka za Beč.

"Pre poletanja, iz motora je dopirao čudan zvuk, ali smo ipak uzleteli. Kada smo dostigli visinu od 8.000 metara začuo se prasak iz motora i sve je počelo da se trese. Tada se avion spustio na 3.000 metara. Ljudi su vrištali i plakali. Na sreću, pilot je uspeo da okrene avion i vrati se na pistu u Antaliji“, kaže Inge V.

Bečlijka je odlučila da napusti avion i kupi kartu za drugu avio-kompaniju. Prema pisanju lista Hojte, niko iz San ekspresa nije bio dostupan za komentar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja