Indijci pokušali da prošvercuju 50.000 tableta protiv bolova!
Foto: Noe.orf.at

UHAPŠENI NA BEČKOM AERODROMU

Indijci pokušali da prošvercuju 50.000 tableta protiv bolova!

Austrija -
Radi se o medikamentima "spasmo-proxyvon plus", a eksperti naglašavaju da ovi lekovi, mogu u određenim okolnostima imati i opojno dejstvo i da se ne mogu kupiti na autrijskom tržištu

BEČ - Carinska kontrola bečkog aerodroma Švehat (Schwechat) uhapsila je dvojicu Indijaca, starih oko 30, odnosno 60 godina, zbog pokušala da prokrijumčare 50.000 tableta protiv bolova. Iako su Indijci po sletanju u Beč carinskoj kontroli rekli da nemaju ništa da prijave, carinicima je bila sumnjiva ruta kojom su se kretali pre dolaska u glavni grad Austrije.

Naime, Indijci su leteli na relaciji Delhi-Aman-Rim-Beč, zbog čega su izvršili pretres njihovog prtljaga. Nakon pregleda kod svakog od dvojice Indijaca je pronađeno po 25.000 tableta protiv bolova dobro skrivenih u koferima.

U otkrivanju sakrivenih lekova carinicima je pomogao i pas tragač Bojki (Boykee). Test, koji je urađen na licu mesta, je pokazao da se radi o medikamentima koji sadrže paracetamol zbog čega je njihov uvoz bilo potrebno odobrenje izdato od strane austrijskog ministarstva zdravlja, kojeg Indijci naravno nisu imali. Istražioci sumnjaju da su zaplenjene tablete bile namenjene ilegalnom tržištu.

Naime, nakon saopštenja austrijskog ministarstva finansija da se radi o medikamentima punog naziva "spasmo-proxyvon plus", eksperti naglašavaju da ovi lekovi, mogu u određenim okolnostima imati i opojno dejstvo, i da se ne mogu kupiti na autrijskom tržištu.

Austrijsko ministarstvo finansija saopštilo je da je ovo druga najveća zaplena lekova od kada postoji bečki aerodrom Švehat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track