DVE NESREĆE U ISTOM DANU: Devojčica (3)  i dečak (10) pali kroz prozor!
Foto: ORF

Dovoljan trenutak nepažnje

DVE NESREĆE U ISTOM DANU: Devojčica (3) i dečak (10) pali kroz prozor!

Austrija -
Lekari se bore za život trogodišnje devojčice koja je pala sa četvrtog sprata a sa teškim povredama u bolnicu je primljen i desetogodišnjak koji je ispao kroz prozor stana na šestom spratu

LENC - Lekari se bore za život devojčice (3) koja je juče poslepodne u Lincu pala sa četvrtog sprata. Nešto kasnije dečak (10) ispao kroz prozor u Velsu. Obe nesreće dogodile su se u pokrajini Gornja Austrija.

Roditelji nastradale devojčice u trenutku nesreće bili su u kupovini, dok je trogodišnjakinju čuvala baka. Baka je u jedom trenutku otišla do toaleta. Za to vreme nesrećna devojčica se popela na prozorsku dasku širom otvorenog prozora. Dete je u momentu izgubilo ravnotežu i palo sa četvrtog sprata na travnatu površinu. Devojčici je u pomoć prvi priskočio slučajni prolaznik, koji je sa njom ostao sve do dolaska hitne pomoći. Sa povredama opasnim po život devojčica je odmah prebačena u opštu bolnicu u Lincu. Posle operacije, lekari su trogodišnjakinju stavili u stanje veštačke kome.

Istog dana oko 19 sati u Velsu (Wels), koji se nalazi nedaleko od Linca, došlo je do još jedne slične nesreće. Dečak (10), koji je ostao sam u stanu dok su njegovi roditelji izašli u šetnju sa ostalom svojom decom, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, ispao je kroz prozor.

Dečak je pao sa šestog sprata, sa visine od 15 metara na travnatu površinu i tom prilikom teško povređena ali je bio u svesnom stanju kada je stigla hitna pomoć. On je odmah prebačen u urgentni centar u Velsu. Informacije o njegovom trenutnom stanju nisu još uvek poznate.

Proteklih meseci u Beču se dogodio veliki broj ovakvih nesreća, u kojima su deca zadobijala teške i po život opasne povrede. Jedan dečak (3) je preminuo posle pada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja