DŽIHADISTA FIRAZ: Islamski centar u Beču vrbuje ratnike za IS!
Foto: Facebook

Džamije služe kao regrutni centri

DŽIHADISTA FIRAZ: Islamski centar u Beču vrbuje ratnike za IS!

Austrija -
„Odgovore na sva pitanja ima direktor Islamskog centra u Floridsdorfu. Pa oni vrbuju Bečlije za organizaciju Islamska država“ rekao je Firaz za austrijske medije

BEČ-- Bečki islamista Firaz H. (Firas H. 19), koji već mesecima ratuje u Iraku, izjavio je austrijskoj televiziji Puls 4 da Islamski centar u 21. bečkoj opštini (Floridsdorf) vrbuje Bečlije za odlazak u Sveti rat.

Sredinom avgusta je objavljeno da je za 19-ogodišnjim Bečlijom tuniskog porekla raspisana poternica pod optužbom članstva u terorističkoj organizaciji i podstrekivanje teških krivičnih dela. Firaz H. je u intervjuu vođenom preko Fejsbuka na pitanje novinara kako i gde se priključio radikalnim pristalicama terorističke organizacije „Islamska država“ odgovorio da „Odgovore na sva pitanja ima direktor Islamskog centra u Floridsdorfu."

"Pa oni vrbuju Bečlije za IS“ rekao je Firaz.

Islamski centar odlučno demantuje ove optužbe.

To je čista izmišljotina. Mi osuđujemo akcije IS-a i distanciramo se od njihovih pristalica“, izjavio je imam ovog centra, Salim Mujkanović. On je takođe dodao da će Centar policiji prijaviti svakoga ko zastupa radikalne stavove ove organizacije.

Služba za očuvanje ustavnog poretka i borbu protiv terorizma upoznata je sa ovim optužbama. Firaz H. nije prvi koji je ovu ustanovu optužio za radikalizaciju mladih muslimana, pa su već preuzete prve neophodne mere, a džamija je stavljena pod prismotru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja