Džihadista na Fejsbuku pozvao na ubistvo bečkog policajca!
Foto: Facebook

Nove pretnje

Džihadista na Fejsbuku pozvao na ubistvo bečkog policajca!

Austrija -
To pašče mi je 10. oktobra 2013. godine oduzelo pasoš, napisao je Firaz Huidi ispod fotografije austrijskog policajca

BEČ - Bečlija Firaz Huidi (19) koji trenutno ratuje u Siriji na strani terorista, objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografiju bečkog policajca koji mu je prošle godine oduzeo pasoš i pozvao na njegovu likvidaciju. Firazov Fejsbuk profil prati više od 3.000 njegovih istomišljenika.

"To pašče mi je 10. oktobra 2013. godine oduzelo pasoš“, napisao je Huidi ispod fotografije bečkog policajca. Ovu fotografiju na njegovom profilu komentarisao je korisnik Fejsbuka, koji se predstavlja kao Saj Gurnej:

"Znate šta vam je činiti“.

Huidi mu je na to odgovorio:

"Imam pištolj kalibra 7,5 milimetara, ali i to će biti dovoljno da ga oduvam. Nakon toga bih napravio jedan selfi sa njim, ha ha ha“, misleći pri tom na fotografije koje je ranije objavljivao na svom profilu, na kojima pozira sa odsečenim ljudskim glavama.

Ovu objavu komentarisao je i veliki broj Huidijevih istomišljenika koji su samo kratko napisali:

"Znamo šta nam je činiti“.

Broj radikalnih islamista u Austriji svakodnevno raste i njihove objave na internetu su sve smelije. Služba za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma u međuvremenu je pojačala nadzor nad salafistima u Beču. Prema njihovim procenama, više stotina radikalno orjentisanih mladih osoba svakodnevno putem Fejsbuka i aplikacije WhatsApp razmenjuje informacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track