DŽIHADISTA PRETI: Ili ćete nas poubijati, ili ćemo mi nastaviti dalje!
Foto: Facebook

Pretnje ispisane na bojevoj glavi

DŽIHADISTA PRETI: Ili ćete nas poubijati, ili ćemo mi nastaviti dalje!

Austrija -
Interpol već nedeljama traga za Firasom Huidijem (19) koji se ponovo oglasio na Fejsbuku sa pretnjama upućenim Službi za očuvanje ustavnog poretka i borbu protiv terorizma

BEČ - Samo dan nakon što je ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner (Johanna Mikl-Leitner, ÖVP) najavila oštrije sankcije protiv austro-džihadista, oglasio se Firas Huidi (Firas Houidi, 19), koji je pre nešto manje od pola godine otišao da se bori u Siriju.

On je na društvenim mrežama objavio novu poruku namenjenu Službi za očuvanje ustavnog poretka i borbu protiv terorizma. Na bojevoj glavi Huidi je napisao “Poklon “Islamske države” Službi za očuvanje prljavog poretka (igra reči: Schutz-Schmutz)”, a sliku je objavio na Fejsbuku. Spomenuta bojeva glava spakovana je u kutiju i izgleda kao da je spremna za slanje.

Ovo nije prvi put da Huidi izaziva austrijske vlasti. Nekoliko sati pred let u “Sveti rat”, on je na Fejsbuku ostavio poruku: “Službi za očuvanje državnog poretka koja ovo čita: Ili ćete nas poubijati, ili ćemo mi nastaviti dalje, dok nam ne odleti glava”.

Od objavljivanja ove poruke Firasu se u teroritičkim organizacijama “Al-Nusra front” i “Islamska država” (IS) prodružilo još nekoliko desetina austro-džihadista, te ih sada prema saznanjima Službe za očuvanje ustavnog poretka i borbu protiv terorizma ima oko stotinak.

Interpol već nedeljama traga za Huidijem, koji je i pre priključivanja teroristima u Siriji imao dosije. Nažalost, ni u jednom slučaju policija nije imala dovoljno dokaza da ga zatvori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track