(FOTO) EKSPLOZIJA U BEČU: Gas razneo krov zgrade!
Foto: APA/GEORG HOCHMUTH

Crep leteo na sve strane

(FOTO) EKSPLOZIJA U BEČU: Gas razneo krov zgrade!

Austrija -
Policija ispituje šta je prouzrokovalo eksploziju gasa, koja je potpuno uništila krov. Srećom niko od stanara, koji su odmah evakuisani, nije stradao

BEČ - Eksplozija gasa, koja se dogodila sinoć uveče, oštetila je krov jedne šesterospratne zgrade u ulici Brandmajergase (Brandmayergasse), u Margaretenu, 5. bečkoj opštini.

Iz nepoznatog razloga, a verovatno povezano sa građevinskim radovima na zgradi, došlo je do eksplozije gasa. Crep je leteo na desetine metara unaokolo. Srećom, niko nije povređen, ali je sedmoro stanara doživelo šok.

Srećom niko od stanara nije povređen
Srećom niko od stanara nije povređen

Sreća u nesreći je što je eksplozivni talas, odnosno pritisak pruzrokovan detonacijom, izašao kroz krov, pa nisu oštećeni ni poslednji spratovi zgrade, ali su njihovi stanovnici ipak evakuisani.

Odmah po eksloziji je na lice mesta stiglo šest vatrogasnih vozila a za saobraćaj je odmah zatvoren deo ulice da bi se pokupio crep koji se rasuo po njoj. Građevinski stručnjaci utvrdili su da zgrada nije pretrpela veću štetu, i da je uništen samo krov zgrade, pa su se stanari sa gornjih spratova vratili u svoje stanove.

Odmah krenuli sa sanacijom štete
Odmah krenuli sa sanacijom štete

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track