FEJSBUK REGRUTACIJA: Bečki pekar poziva na džihad!
Foto: Facebook

Sve više islamskih fanatika u Austriji

FEJSBUK REGRUTACIJA: Bečki pekar poziva na džihad!

Austrija -
Svakodnevno na fejsbuk profilima pojedinaca pojavljujuju se uznemirujuće poruke kojima se poziva na "lov na Jezide", na džihad i priključenje terorističkoj Islamskoj državi

BEČ - Iako je Austrija započela veliku ofenzivu protiv terorizma, to ih očigledno nije mnogo uplašilo džihadiste, koji nastavljaju sa provokacijama. Oni svakodnevno na Fejsbuku ostavljaju pozive na džihad, mole se za pobedu terorističke grupe Islamska država (IS) koja se bori u Siriji i Iraku i prete smrću nevernicima.

Jedan bečki pekar na svom fejsbuk profilu postavio je fotografiju crvene zastave sa tri polumeseca, barjak turske desničarske nacionalističke organizacije "Sivi vukovi", koja je u drugopj polovini 20. veka počinila mnoga ubistva i pogrome.

Na zastavu "Sivih vukova" ovaj je mladi pekar "okitio je" pištoljima, noževima, palicama i bokserima... U tekstovima na Fejsbuku veliča IS, postavljao snimke aviona sa natpisom "Al Kaida" ... Austrijska služba za zaštitu državnog poretka i sud sigurno će se pozabaviti i ovim slučajem.

Drugi primer o kojem piše Kronen Cajtung su dva brata, rodom Čečena, koji su se na obali Dunava kod Beča fotografisali sa pištoljem u ruci. Jedan od braće je napisao na Fejsbuku: "Hej, Jezidi, lov je počeo. Pištolj je napunjen i otkočen." .

Austrijska policija i kontraobaveštajne službe od jeseni će intenzivno tragati za ovim propagatorima mržnje i pažljivo pratiti internet ­profile lica koja zagovaraju rat muslimana protiv "nevernika" I odmah ih isporučivati ih sudovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track