FOLIRANTI: Otvaraju bolovanje da bi produžili godišnji odmor!

Sve više lažnih bolovanja u Austriji

FOLIRANTI: Otvaraju bolovanje da bi produžili godišnji odmor!

Austrija -
Radnicu koja zbog navodnih jakih bolova u stomaku nije mogla da radi kontrola uhvatila kako igra badmington i šopinguje po gradu

LINC - Veliki broj stanovnika Austrije zloupotrebljava bolovanje, kako bi još koji dan uživalo u odmoru. Broj otvorenih bolovanja, a pre svega onih od po nekoliko dana se povećava, a posebnou vreme letnjih odmora. Ovo su rezultati ispitivanja Privredne komore Gornje Austrije, koji su prema rečima stručnjaka, primenljivi na čitavu republiku.

Privredna komora Gornje Austrije navela je i neke primere lažnih bolesnika. Jedna radnica otvorila je bolovanje sredinom jula jer je navodno imala jake bolove u stomaku zbog kojih nije mogla da radi. Nekoliko dana kasnije, kontrola je "bolesnu" damu uhvatila kako igra badmington i uživa u šopingu. Ova gospođa je na sebe već skrenula pažnju nadležnih službi zbog uzimanja čestih, kratkih bolovanja u pravilnim razmacima.

U drugom slučaju je muškarac je otvorio bolovanje jer mu navodno zdravstveno stanje nije dozvoljavalo preterani napor i podizanje tereta težeg od tri kilograma. Međutim to ga nije sprečilo da već sledećeg vikenda nastupi za lokalni amaterski fudbalski tim.

Prema istraživanju jednog portala za pronalaženje posla, sprovedenog početkom protekle godine, svaki treći od 604 ispitanika smatra da je u redu isfolirati bolovanje u “hitnim situacijama”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja