(FOTO) Albanci napali srpski kafić u Beču, razbijeno 14 automobila, 8 policijskih!

Provocirali i naše u dijaspori

(FOTO) Albanci napali srpski kafić u Beču, razbijeno 14 automobila, 8 policijskih!

Austrija -
Podneto je tridesetak prijava. Napadači su se raspršili, mnogi se izgubili u okolnim lokalima, a neki pobegli metroom, izjavio je portparol bečke policije Paul Ajdenberger

BEČ - Četrnaest automobila, od toga osam policijskih, polupano je sinoć u Beču kada su albanski huligani u opštini Otakring napali jedan srpski kafić, gađajući ga staklenim flašama i bakljama. Povređenih nije bilo, ali su na automobilima razbijena stakla, iščupani retrovizori, izudarane, ogrebane karoserije.

"Podneto je tridesetak prijava. Još uvek se radi na utvrđivanju materijalne štete. Počinioci su se raspršili, mnogi se izgubili u okolnim lokalima, a neki jednostavno pobegli metroom", izjavio je portparol bečke policije Paul Ajdenberger (Paul Eidenberger).

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Podsetimo, posle prekida fudbalske utakmice u Beogradu između reprezentacija Srbije i Albanije sinoć je u Beču došlo do incidenata među navijačima dve selekcije, A austrijska policija sprečila je veće sukobe.

Grupa Albanaca okupila se u 16. bečkom okrugu u kojem se nalazi više ugostiteljskih lokala čiji su vlasnici i gosti Srbi i gađala jedan od KAFIĆAa flašama i pirotehničkim sredstvima.

Foto: Twiter
Foto: Twiter

Specijalne policijske snage WEGA uspele su da razbiju i oteraju tu grupu, ali je potom došlo do okupljanja oko 200 Srba, koji su pokušali da se sukobe sa Albancima.

Veliko prisustvo policije, koja je zatvorila sve prilaze do centralne ulice u tom kvartu, do posle ponoći kada su se obe grupe razišle, sprečilo je veće sukobe Srba i Albanaca.

Foto: Twiter
Foto: Twiter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja