FPÖ UZVRAĆA UDARAC: Luka Marković nije iskoristio svoju šansu!

Zaratili

FPÖ UZVRAĆA UDARAC: Luka Marković nije iskoristio svoju šansu!

Austrija -
Marković nikada nije ni organizovao, niti učestvovao u spoljnopolitičkim posetama predsednika slobodarske partije Hajnca-Kristijana Štrahea Srbiji, kaže Hans-Jerg Jenevajn

BEČ - Slobodarska partija Austrije (FPÖ) danas je odmah reagovala na navode Luke Markovića, dosadašnjeg odbornika ove stranke u 12. bečkoj opštini Majdling, koji je, prelazeći u redove socijaldemokrata (SPÖ) naglasio da Slobodarska partija deluje isključivo populistički, pre svega prema Srbima.

"Medijski izveštaj, koji se isključivo zasniva na izjavama gospodina Markovića, je potpuna besmislica. Slobodarska partija u bečkim opštinama ima više odbornika srpskog porekla i Luka Marković ni u kom slučaju nije bio jedini, kao što to on pokušava da predstavi. Njegov odlazak je u krajnjem slučaju samo uslovno razočarenje za Slobodarsku partiju“, izjavio je Hans-Jerg Jenevajn (Hans-Jörg Jenewein), pokrajinski sekretar Slobodarske partije u pokrajinskom parlamentu.

Jenevajn je dodao da, osim što je bio odbornik, Markovićev nije imao veliku ulogu u Slobodarskoj partiji.

"S jedne strane to je razlog njegovog ne tako velikog angažmana, dok je s druge strane njegovo slabo poznavanje nemačkog jezika kočilo njegov politički napredak. Predsednik Slobodarske partije je samo na Markovićevu želju, posećivao njegov lokal, međutim prilikom posete drugim lokalima unutar srpske zajednice Marković nikad nije bio sa njima", kaže Jenevajn.

On naglašava da Marković nikada nije ni organizovao, niti učestvovao u spoljnopolitičkim posetama predsednika slobodarske partije Hajnca-Kristijana Štrahea (Heinz-Christian Strache) Srbiji i njenom predsedniku Tomislavu Nikoliću, kao ni posetama predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

"Izgleda da je gospodin Marković jedan od onih ljudi koji veoma precenjuju svoju poziciju i ne mogu da se pomiresa tim da njihova funkcija i ne igra neku važnu ulogu“, rekao je Jenevajn.

Dodao je da povređena taština nikad nije bila dobar savetnik, te da oni koji su politički kupljeni nisu daleko dogurali.

"Ne moramo biti proroci da bi smo videli da su Markovićevi politički dani odbrojani“, zaključio je Jenevajn.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja