FRAUENBERGER: Diskriminacija nema šta da traži u Beču!
Foto: Milan Ilić

Uručene nagrade "Bečka hrabrost"

FRAUENBERGER: Diskriminacija nema šta da traži u Beču!

Austrija -
Nosioci nagrade „Bečka hrabrost“ pravi su primer poštovanja raznolikosti i tolerancije, rekla je gradska ministarka za integraciju, Sandra Frauenberger na dodeli priznanja

BEČ - Sinoć su po drugi put organizaciji udruženja „Privreda za integraciju“ i bečkog ORF-a, svečano uručene nagrade „Bečka hrabrost“ (Wiener Mut) pojedincima i projektima koji se zalažu za očuvanje raznolikosti i složnog saživota u Beču. Pobednicima je nagradu predala gradska ministarka za integraciju, Sandra Frauenberger (SPÖ).

„Želim da Vam se zahvalim i čestitam na neumornom angažmanu i trudu da Beč učinite raznolikim“, izjavila je ministarka u svom pozdravnom govoru. Ona je podsetila da imigracija oduvek utiče na izgled i život austrijskog glavnog grada.

„Bez obzira na to gde je neko rođen ili koliko dugo već živi ovde, sve Bečlije i Bečlijke su doprinele tome da ovaj grad izraste u modernu metropolu u kojoj „diverzitet“ nije samo prazna reč, već način života. Različite životne priče njegovih stanovnika ovaj grad su učinile šarenijim i lepšim“, objasnila je Frauenberger.

Bečka gradska vlada ima jasan stav prema rasizmu i ksenofobiji“, poručila je ministarka onima koji govorom mržnje pokušavaju da podele društvo i dodala da su nosioci nagrade „Bečka hrabrost“ pravi primer poštovanja raznolikosti i tolerancije.

„U našem gradu, diskriminacija, bez obzira po kom osnovu, nema šta da traži“, zaključila je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track