GRASER UHVAĆEN U LAŽI: Sa upalom pluća šeta bos po Kapriju!
Foto: Facebook

Vuče za nos austrijsko pravosuđe

GRASER UHVAĆEN U LAŽI: Sa upalom pluća šeta bos po Kapriju!

Austrija -
Bivši ministar finansija osumnjičen za korupciju nije se pojavi 14. jula u sudu uz lekarsko opravdanje da ima upalu pluća, ali su ga fotografisali kako se šeta po Kapriju gde je na letovanju

BEČ - Bivši ministar finansija Kralhajnc Graser (Karl-Heinz Grasser) vuče za nos austrijsko pravosuđe.

Naime on se nije pojavio 14. jula u sudu na zakazanom ročištu uz lekarsko opravdanje da ima upalu pluća i da mora u bolnicu, ali se pojavio snimak na kom se vidi da šeta bos, u bermudama i košulji po dvorištu na Kapriju gde je na letovanju.

Graser je tužio svog bivšeg poreskog savetnika Petera Haunolda i konsultantsko preduzeće Deloit (Deloitte) da su ga namerno, pogrešnim savetima, oštetili za 2,4 miliona evra. Haunoldu je izjavio povodom nepojavljivanja Grasera na sudu da mu nije jasno zašto odugovlači proces koji je sam pokrenuo.

U javnosti se međutim spekuliše da bivši ministar finansija ne želi da se vrati u Beč, jer se boji da će biti uhapšen, jer se sumnjiči za korupciju.

Opušteno... Karl­Hajnca  Graser na Kapriju
Opušteno... Karl­Hajnca Graser na Kapriju

Austrijski istražni organi iistražuju korupcijske afere u Austriji iz perioda 2000­.- 2007., iz vremena kada je upravo Graser bio savezni ministar finansija. Državno tužilaštvo međutim izjavljuje da se Graser do sada odazivao pozivima na saslušanje i da nema razloga da ga privode i hapse.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track