GUDENUS: Uvođenjem novih sankcija Rusiji pucamo sebi u koleno!

Prvo dokazi pa onda kazne

GUDENUS: Uvođenjem novih sankcija Rusiji pucamo sebi u koleno!

Austrija -
Potredsednik Slobodarske partije Austrije (FPÖ) Johan Gudenus upozorava da je EU samo igračka u rukama spoljne politike SAD, kojoj odgovara napetost između EU i Rusije

BEČ - Evropska Unija najavljuje još oštrije sankcije Rusiji posle obaranja malezijskog aviona nad teritorijom Istočne Ukrajine iako još nije razjašnjeno ko je krivi: EU srlja sa merama koje će dugoročno štetiti evropkoj privredi i odnosima sa njenim važnim trgovinskim partnerom", upozorava Johan Gudenus (Johann Gudenus), potredsednik Slobodarske partije Austrije (FPÖ) i predsednik kluba slobodarskih odbornika u bečkoj gradskoj skupštini.

„Gde je dokaz za uzročnu vezu između Rusije i ovog užasnog zločina?“ pita se Gudenus.

Podsećajući da EU želi otežati pristup svom tržištu kapitala, i da zabrani izvoz visoke tehnologije, ograniči izvoz opreme za eksploataciju nafte i gasa u Rusiju, Gudenus poručuje da bi „ bilo bolje da je EU sama sebi nametnula sankcije, jer bi rezultati bili identični. To je kao da sami sebi pucami u koleno!“.

On podseća da je Francuska već odlučila da prestane isporuku oružja Rusiji, ali ne i rudarsko- ­naftnuopremu.

"Ovo još jednom dokazuje kako evrokrate imaju dvostruki moral", naglašava Gudenus.

Pritom dodaje kako je EU samo igračka u rukama spoljne politike SAD, kojoj odgovara napetost između EU i Rusije. Sankcije se EU mogu vratiti kao bumerang, sa nesagledivim posledicama, zaključuje Gudenus, i aglašava da za obaranje malezijskog aviona „nema opravdanja i da je umislima sa porodicama žrtava“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track