HC ŠTRAHE: Sprečiti ratove na bečkim ulicama!

Upozorenje

HC ŠTRAHE: Sprečiti ratove na bečkim ulicama!

Austrija -
Albanci nasrću na Srbe, Čečeni pucaju iz vatrenog oružja nasred ulice, a teroristička organizacija ISIL regrutuje sve veći broj radikalizovanih džihadista za svoj rat, upozorava šef plavih

BEČ - Šef Slobodarske partije Austrije, Hajnc Kristijan Štrahe (Heinz Christian Strache, FPÖ), ocenio je da je integraciona politika crveno-zelene koalicije u Beču, kao i crveno-crne koalicije na nivou republike, zakazala. Štrahe se pri tome se pozvao na sve češće sukobe na bečkim ulicama:

"Albanci nasrću na Srbe, Čečeni pucaju iz vatrenog oružja nasred ulice, a teroristička organizacija ISIL regrutuje sve veći broj radikalizovanih džihadista za svoj rat. Vladajući političari su godinama skretali pogled i odbijali da poslušaju naša dobronamerna upozorenja. Posledica ovakvog ponašanja su ratovi bandi i konflikti između nacija, koji nemaju šta da traže u Austriji“, istakao je Štrahe.

On naglašava da je poslednjih meseci spremnost na nasilje između čečenskih azilanata postala gotovo normalna. On je podsetio na pucnjavu u kojoj su učestvovali čečenski mladići, zbog ranijih krađa već poznati policiji, a koja se dogodila pre nekoliko meseci u blizini tržnog centra Lugner siti.

"Takve kriminalne subjekte treba smesta deportovati, a ne hraniti od državnog novca“, zatražio je šef Slobodarske partije.

Štrahe se pita i zašto Čečeni u Austriji još uvek dobijaju azil.

"Čečenija se već duže vreme smatra bezbednom zemljom, pa bi u skladu sa tim 42.000 Čečena koji žive u Austriji trebalo poslati kući“, smatra Štrahe i dodaje da se samo na taj način mogu sprečiti nova krvoprolića poput jučerašnje pucnjave u Floridsdorfu.

"Kada će se crveno-zeleni multi-kulti sanjari konačno probuditi i shvatiti da azilanti koji masivno zloupotrebljavaju pravo da na određeno vreme žive u Austriji ni u kom slučaju ne „obogaćuju naše društvo“. Takvi kriminalci u naš grad donose samo nasilje, pljačke i krađu“, kritikuje Štrahe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track