HOROR: Najezda vrana u Gracu, lovci ih rasteruju laserima!

KAO U HIČKOKOVOM FILMU

HOROR: Najezda vrana u Gracu, lovci ih rasteruju laserima!

Austrija -
U pojedinim delovima grada vrane su se toliko razmnožile da su krovovi automobila potpuno prekriveni izmetom ptica koji je korozivan i neprijatnog mirisa

GRAC - Najezda vrana već mesecima muči stanovnike Graca, koji se osećaju kao akteri Hičkokovog horor filma "Ptice".

Tokom zime vrane su se nastanile u blizini jednog vrtića i svojim izmetom zaprljale celo igralište predviđeno za mališane.

"Njihov izmet je veoma korozivan i ima jak i neprijatan miris, a da ne pominjemo higijenski aspekt“, rekao je Štefan Mozer (Stephan Moser), šef opštinskog udruženja lovaca u Gracu.

On dodaje da su se u pojedinim delovima grada vrane toliko razmnožile da su pojedini krovovi kuća i automobila potpuno prekriveni izmetom ptica. Takođe, vrane zadaju probleme i poljoprivrednicima, pogotovo uzgajivačima kukuruza, jer nanose ogromne štete njihovim usevima.

Članovi lovačkog udruženja uspeli su da pronađu rešenje problema. Kako na području grada nije dozvoljena upotreba oružja, lovci teraju vrane pomoću lasera. Ova metoda se do sad pokazala kao najefikasnija, a nije štetna po ptice.

„Kada u vranu uperite lasersko svetlo, ona se odmah uspaniči i pobegne“, izjavio je Mozer.

„Ne želimo da istrebimo ove inteligentne ptice, ali postoje neke granice kada je njihov broj u pitanju“, naglasio je Mozer.

Građani ljuti

„On mora da odgovara za to što radi“, izjavila je Andrea Rat (Andrea Rath), članica krovne organizacije udruženja lovaca Štajerske. Ona je dodala da je primila mnogo telefonskih poziva građana, koji kritikuju ovaj metod plašenja vrana. Prema njenim rečima, vrane, koje lovci laserom oteraju iz jednog dela Graca, se odmah se presele u drugi deo grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track