DONEO BOMBU: Hrvatu počinje suđenje za dvostruko ubistvo u Beču!

Zločin u Otakringu

DONEO BOMBU: Hrvatu počinje suđenje za dvostruko ubistvo u Beču!

Austrija -
Taksista se tereti da je nabavio ručnu granatu kojom je njegov sin Kristijan ubio Zlatka Novakovića i njegovog prijatelja Nemca Horsta Valdemara V.

BEČ - U Beču danas počinje suđenje za ubistvo Zlatka Novakovića i Nemca Horsta Valdemara V. u Otakringu početkom ove godine, a na optuženičku klupu najpre će sesti 63-­godišnji vozač taksija, rodom Hrvat, otac Kristijana H, prvooptuženog za dvostruko ubistvo, kome je početak suđenja zakazan za novembar.

Taksista se tereti da je nabavio ručnu granatu kojom je njegov sin Kristijan ubio Novakovića, preduzetnika i lokalnog političara srpsko-bosanskog porekla, kao i njegovog prijatelja Nemca Horsta Valdemara V.

Kristijan je prethodno sa njima prodavao švercovano gorivo, pri čemu nisu plaćali porez na mineralna goriva i kasirali profit. Samo od neplaćanja poreza zaradili su 613.000 evra.

Kristijan je krajem prošle godine odlučio da ubije Zlatka i Horsta. Pozvao ih je na poslovni razgovor u Beč. Zlatka, koji je sedeo u svom automobilu, ubio je sa tri hica, a Horsta, koji je bio na mestu suvozača, bombom koju je ubacio u kola pošto mu se pištolj zaglavio.

Policija je ubrzo rasvetlila zločin. Uhapšena je i Kristijanova 43-­godišnja sestru Renata, koja je, navodno, bila potpuno upućena u planove brata. Uhapšen je i Srbin Dejan V. (35), koji je bio mamac za Zlatka i navodni novi isporučitelj švercovanog goriva. Dejan je, takođe, bio na mestu ubistva.

Otac Kristijana i Renate priznao je da je nabavio bombu u Hrvatskoj, doneo je u Austriju i dao je sinu, ali kaže da nije znao za njegov pakleni plan. Za krivično delo nedozvoljenog posedovanja ratnog materijala i oružja može da dobije do dve godine zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track