INSPEKCIJA: Kurc  proverava kako se troši pomoć Austrije za poplavljene!
Foto: Kurir I Rojters

AUSTRIJSKI ŠEF DIPLOMATIJE STIŽE U SRBIJU

INSPEKCIJA: Kurc proverava kako se troši pomoć Austrije za poplavljene!

Austrija -
Kako bi se lično uverio u rezultate pomoći koju je Austrija uputila tokom poplava u maju, Sebastijan Kurc, ministar inostranih poslova posetiće Šabac 8. oktobra

ŠABAC - Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc posetiće Šabac 8. oktobra, kako bi se lično uverio u rezultate pomoći koju je Austrija uputila tokom poplava u maju, najavio je pomoćnik austrijskog ambasadora Volfgang Vagner.

U današnjem razgovoru sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem i njegovim zamenikom Nemanjom Pajićem, Vagner je rekao da će to biti prilika da sagledaju potrebe i mogućnosti za dodatnu pomoć Austrije, stanovništvu nastradalom u poplavi.

Sastanku je prisustvovala i predstavnica austrijskog "Karitasa" Birgit Ertl, a direktor "Karitasa Šabac" Miroljub Nikolić podsetio je na činjenicu da je ta organizacija, u saradnji sa Gradom, već u prvim danima poplave pružila moralnu i konkretnu pomoć stanovništvu Šapca.

Zelenović je izrazio zahvalnost austrijskom narodu za pomoć i saosećanje u teškim trenucima, a u razgovru je istaknuta je zajednička želja za pridruživanjem Srbije EU, saoštila je Gradska uprava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track