IPAK IMAJU DUŠU: Banka poklonila novac opljačkanoj starici!

Neverovatna priča

IPAK IMAJU DUŠU: Banka poklonila novac opljačkanoj starici!

Austrija -
Bečka filijala Banke Austrija odlučila je da nadoknadi Ilzi R. (85) 500 evra koje joj je lopov oteo posle podizanja u banci

BEČ - Prošlog četvrtka lopov je napao 85-godišnju Ilzu R. (Ilsa R.) o oteo 500 evra. Bank Austria, čiju je upravu ganula priča nesrećne penzionerke odlučila je da joj pokloni ukradeni novac.

Starica je u filijali ove austrijske banke podigla 500 evra za mesečne troškove. Nesrećna žena nije znala je da se lopov nalazio u filijali i posmatrao tražeći žrtvu.

U mračnom haustoru njene zgrade on je napao staricu, oteo joj tašnu nanevši joj pri tom lakše povrede, a zatim je pobegao. Prolaznici su ženu pronašli na podu, u lokvi krvi, nakon čega su pozvali hitnu pomoć.

„Da sam samo sišao tri minuta ranije, pokazao bih tom nitkovu gde mu je mesto!“, izjavio je Ilzin komšija Hans S. i dodao da ne može da razume da neko fizički nasrne na jedva pokretnu ženu.

U napadu zaradila čvorugu na glavi i posekotine po rukama... Ilza R.
U napadu zaradila čvorugu na glavi i posekotine po rukama... Ilza R.

Starica je zadobila posekotinu na ruci i čvorugu na glavi, a od pada se i gruvala. Prioči tu međutim nije kraj. Naime lopov je, svega 300 metara dalje, ispustio ukradeni novac, a pronašao ga je Tomas G. (Thomas G.) (42). On je evre koji su se nalazili u koverti Bank Austrije predao portiru obližnje firme, misleći da ga je izgubio neko od zaposlenih.

„Kada sam pročitao o pljački koja se dogodila svega 300 metara dalje, pare sam odmah odneo policiji“, kaže Tomas G.

Iako je bilo jasno da se radi o staričinom novcu, službenici nisu mogli da joj ga vrate, jer u koverti pronađenoj na ulici, nije bilo staričinih ličnih dokumenata. Ova apsurdna situacije ipak je rešena. Radnica filijale u kojoj je Ilza R. podigla novac uspela da ubedi svoje šefove da nesrećnoj ženi poklone 500 evra novac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track