ISELJENI: Sportske zvezde čekaju neku novu ulicu!
Foto: Wikipedia

Tužna sudbina bečkog bulevara slavnih

ISELJENI: Sportske zvezde čekaju neku novu ulicu!

Austrija -
Kamene ploče sa potpisima poznatih sportista koje su bile decenijama zaštitni znak Marijahilferštrase uklonjene su prilikom sanacije ove ulice i sada čekaju novu lokaciju da budu postavljene

BEČ - „Ulica pobednika“, urađena po ugledu na poznati Bulevar slavnih u Holivudu, bila je zaštitni znak Marijahilferštrase (Mariahilferstraße) gotovo četvrt veka.

Veliki deo "potpisa" zvezda sklonjen je sa asfalta u toku radova na uređenju ove ulice. Ispred šoping centra Đenerali (Generali Center) preživeo je jedan jedini kamen, koji krase otisci šaka i stopala svetskog biciklističkog šampiona, Rolanda Kenigshofera (Roland Königshofer).

Potpis i otisci Feliksa Baumgartena skakača iz stratosfere
Potpis i otisci Feliksa Baumgartena skakača iz stratosfere

Dvadeset sportskih zvezda već je izgubilo svoje mesto ispred ovog centra, nakon što je grad Beč doneo odluku o sanaciji ovog dela ulice. Budući da se trotoar ispred ove zgrade renovira, kamene ploče sa potpisima i otiscima velikih sportista za sada su sklonjene, dok se ne pronađe nova lokacija za njihovo postavljanje.

Među 160 sportskih velikana koji su se ovekovečili na asfaltu ulice Marijahilferštrase pojavljuju se i međunarodno poznata imena, poput Džordža Formana, Olivera Birofa, Franca Bekenbauera, Feliksa Baumgartena ili Lindzi Von...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track