ISTRČALI NA ŠINE: Tramvaj udario majku sa detetom i jednog mladića!
Foto: Wikipedia

U Beču povređeni pešaci

ISTRČALI NA ŠINE: Tramvaj udario majku sa detetom i jednog mladića!

Austrija -
Vozač tramvaja izjavio je policiji da su i majka sa detetom i mladić iznenada krenuli da pretrčavaju šine van pešačkog prelaza i da nije imao vremena da ukoči

BEČ - Jutros je oko 8 sati u 2. bečkoj opštini tramvaj na liniji 5 udario i lakše povredio tri osobe, među kojima je i jedno dete (2).

Niskopodni tramvaj na liniji 5 jutros je, oko 8 časova, pri desnom skretanju u ulicu Nordbanštrase udario troje pešaka: 27-godišnju ženu, njeno dvogodišnje dete i jednog mladića (19). Hitna pomoć koja je u roku od nekoliko minuta stigla na mesto nesreće ustanovila je lakše povrede i sve troje prevezla u obližnju bolnicu.

Vozač tramvaja rekao je policiji da u momentu skretanja nikoga nije bilo na šinama. On je dodao da se kretao minimalnom brzinom, te da su majka sa deteom i mladić u poslednjem trenutku odlučili da pretrče preko šina, zbog čega mu nije ostalo dovoljno vremena da zaustavi vozilo.

Vozač je takođe izjavio da su povređeni pretrčavali van obeleženog pešačkog prelaza. Policija će u toku dana uzeti izjave povređenih pešaka. Ana Rajh, portparol Bečkih linija, kratko je saopštila da je vozač u stanju šoka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja