Odbegla bosanska učenica poginula u džihadu u Siriji?!

Čeka se zvanična potvrda

Odbegla bosanska učenica poginula u džihadu u Siriji?!

Austrija -
Za sada još ne možemo sa sigurnošću da potvrdimo da li je jedna od učenica izgubila život, ali mogu da potvrdim da su roditelji jedne od njih dobili informaciju da im je dete poginulo, rekao je portparol MUP

BEČ - Austrijski mediji objavili su vest da je jedna od bosanskih učenica koje su 10. aprila pobegle u Siriju i udale se teroriste navodno poginula u sukobima u ovoj zemlji. Austrijska policija još uvek ne može sa sigurnošću da potvrdi ove medijske navode, ali je saopštila da je došla do sličnih informacija.

Medijima nije saopšteno da li se radi o Samri Kešinović (16) ili Sabini Selimović (15). Aleksander Marakovic (Alexander Marakovits), portparol Ministarstva unutrašnjih poslova, potvrdio je salcburškom listu "Salzburger Nachrichten“ postojanje ovih informacija.

"Mi smo takođe dobili ove informacije i trenutno pokušavamo da utvrdimo da li su istinite. Za sada još ne možemo sa sigurnošću da potvrdimo da li je jedna od učenica izgubila život, ali mogu da potvrdim da su roditelji jedne od njih dobili informaciju da im je dete poginulo“, rekao je Marakovic.

Konrad Kogler, generalni direktor agencije za javnu bezbednost, ORF-u je takođe potvrdio da informacija postoji, ali još uvek nije potvrđena.

Podsetimo, Samra Kešinović i Sabina Selimović pobegle su 10. aprila iz roditeljskog doma i iz Beča se najpre uputile u turski grad Adanu na granici sa Sirijom. Odatle su prešle u Siriju gde su se priključile džihadistima.

Prema potvrđenim informacijama devojčice su se udale za islamske teroriste, a jednom mesečno su imale dopuštenje da se kratko jave porodicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track