JEDVA IH RAZDVOJILI: Masovna tuča u zatvoru za maloletnike!

Etnički sukob u Gerasdorfu

JEDVA IH RAZDVOJILI: Masovna tuča u zatvoru za maloletnike!

Austrija -
Neposredno pre zatvaranja ćelija između dve grupe mladića došlo je najpre do verbalne prepirke, koja je potom prerasla u žestoku tuču između petnaestak mladića.

NOJKIRHEN - U zatvoru za maloletnike Gerasdorf izbila je masovna tuča u kojoj je povređeno šest zatvorenika.Policija je tek uz upotrebu suzavca uspela da razdvoji zavađene momke i smiri situaciju. Kako saopštavaju u upravi zatvora sukob je izbio zbog etničke netrpeljivosti.

Neposredno pre zatvaranja ćelija između dve grupe mladića došlo je najpre do verbalne prepirke, koja je potom prerasla u žestoku tuču između petnaestak mladića. Iako su se zatvorski čuvari odmah umešali i pokušali da razdvoje zavađene strane, nisu uspeli da obuzdaju mlade delikvente, pa su morali da upotrebe suzavac u spreju kako bi prekinuli sukob. U tuči je povređeno više mladića, a njih šestorica su završila u zatvorskoj ambulanti.

„Konflikt je imao etničku pozadinu. Do takvih sukoba nažalost dolazi u ovako skučenim prostorima. Niko od zatvorskih službenika tokom tuče nije povređen“, izjavio je za list Hojte (Heute) Peter Prehtl (Peter Prechtl), izvršni direktor ovog zatvora.

U Gerasdorfu pre tačno dva meseca dogodilo se i jedno samoubistvo. U jednoj od ćelija zatvorski čuvari pronašli su obešenog Ivana D. (19) koji se u zatvoru nalazio od 2011. godine zbog pokušaja ubistva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track