KAKAV PROPUST AUSTRIJANACA: Srbin greškom pušten iz zatvora tri godine ranije!
Foto: Tanjug

Sad ga zovu da se vrati

KAKAV PROPUST AUSTRIJANACA: Srbin greškom pušten iz zatvora tri godine ranije!

Austrija -
Pošto mu je izdata zabrana boravka u Austriji on je odmah po izlasku iz zatvora poslat u Srbiju i od tada mu Austrijanci gube svaki trag

GARSTEN - Srbin (30) osuđen na 12 godina zatvora, greškom austrijskih vlasti pušten je na slobodu tri godine ranije. On je neposredno nakon puštanja iz zatvora zbog izrečene zabrane boravka u Austriji poslat u Srbiju, a vlasti sada, kada su otkrile grešku, više ne mogu da ga nađu!

Muškarac je u dva zasebna procesa osuđen na po šest godina zatvora zbog teške krađe i nanošenja telesnih povreda. Prvih šest godina, zbog krađe, trebalo je da odleži u zatvoru u Nemačkoj. Međutim, on je posle tri godine predat Austriji koja ga je zatvorila na šest godina.

On je već ove godine pušten iz zatvora u gornjeaustrijskom mestu Garsten, jer su austrijske vlasti zaboravile da uračunaju dodatne tri godine koje je, na račun nemačke kazne, trebalo da provede iza rešetaka.

Grešku je napravio kompjuter u kancelariji zatvorske uprave, a i službenicima je promakla greška pa je zatvorenik već u junu 2014, umesto 2017. pušten na slobodu.

Pošto mu je izdata zabrana boravka u Austriji, on je odmah po izlasku iz zatvora poslat u Srbiju i od tada mu Austrijanci gube svaki trag.

Iz uprave zatvora Garsten je saopšteno da će najpre pozvati muškarca da se dobrovoljno vrati i odsluži propisanu kaznu. Pošto sumnjaju da će ovo uroditi plodom, zamoliće državu Srbiju da im izađe u susret i dozvoli odsluženje preostale kazne u jednom od srpskih zatvora.

Bilo kako bilo, protiv muškarca će biti izdat međunarodni nalog za hapšenje, a uprava zatvora je saopštila da će učiniti sve kako bi osuđeni Srbin odslužio zasluženu kaznu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track