KLASIFIKACIJA: Štrahe želi samo poštene i vredne strance!
Foto: Www.hcstrache.at

Sa ibice pravo na press konferenciju

KLASIFIKACIJA: Štrahe želi samo poštene i vredne strance!

Austrija -
Šef Slobodarske partije Austrije Hajc Kristijan Štrahe demantovao je da je njegova partija protiv stranaca, ali je naglasio da u zemlji nema mesta kriminalcima i neradnicima

BEČ - Hajnc­-Kristijan Štrahe (Heinz­Christian Strache), šef Slobodarske partije Austrije (FPÖ), vratio sesa Ibice i odmah održao konferenciju za novinare u Beču, nas kojoj je demantovao da je FPÖ protiv stranaca.

Slobodarci podržavaju integraciju i naglašavamo da pitanje poštenja i kulture nikad nije bilo povezano sa poreklom ili pripadnošću određenoj verskoj zajednici. U austrijsko društvo dobrodošao je svaki pošten čovek koji ovde vredno radi, poštuje zakone, plaća poreze i integriše se.“ izjavio je Štrahe.

Međutim, lider FPÖ dodaje da slobodarci ne podržavaju i ne žele u svom društvu one koji se ne pridržavaju zakona, i nisu spremni ništa da pridonesu austrijskom društvu, ne poštujući pri tom ni osnovna društvena pravila.

„Takvima moramo reći da ne mogu ostati ovde.“, rekao je Štrahe dodajući da se zalaže da se teškim kriminalaca koji nisu austrijski državljani otkaže pravo na boravak u državi.

„Takva mera se sprovodi u mnogim evropskim zemljama, ali ne i u Austriji, u kojoj stalno imamo slučajeve da kriminalci budu osuđeni, ostanu u državi i ponovo se bave kriminalom“, kaže šef slobodaraca.

Strance koji su godinama bez posla Štrahe bi takođe ispratio iz zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track