KONAČNO: Razglednica posle 23 godine stigla na odredište!
Foto: Beta

Bolje ikad nego nikad

KONAČNO: Razglednica posle 23 godine stigla na odredište!

Austrija -
"Stigli smo kući. Srdačan pozdrav” pisalo je na razglednici koju je par iz tirolskog mesta Kramzah poslao jednoj nemačkoj porodici 22. avgusta 1991. a koju su oni dobili tek 22. avgusta 2014.

KRAMZAH - Razglednica poslata iz Tirola 22. avgusta 1991. godine, konačno je dostavljena primaocu. Ova karta je 23 godine lutala evropskim poštanskim sistemom, pre nego što je jutros konačno isporučena u mesto Brajtenau, od pošiljaoca udaljeno svega 400 kilometara.

“Stigli smo kući. Srdačan pozdrav” – ovu poruku je par iz tirolskog mesta Kramzah (Kramsach) poslao jednoj nemačkoj porodici, nakon što su ih, u okviru kratkog izleta motociklom, posetili u nemačkom gradiću Brajtenau. Budući da tada nije bilo mobilnih telefona, Tirolci su ovom razglednicom želeli da jave svojim poznanicima da su se živi i zdravi vratili kući.

Gde se razglednica zagubila ostalo je nejasno, ali nemački par bi voleli da ponovo stupe u kontakt sa austrijskom porodicom. Oni su im nažalost posle toliko godina zaboravili prezime, jedino čega se još uvek sećaju je da su Austrijanci u Kramzahu bili vlasnici jedne prodavnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track