KRENULE U DŽIHAD: Još dve učenice iz Beča htele da pobegnu u Irak i Siriju!
Foto: Kurir štampano

Policija ih vratila kući

KRENULE U DŽIHAD: Još dve učenice iz Beča htele da pobegnu u Irak i Siriju!

Austrija -
Obe odbegle srednjoškolke rođene su u Austriji. Roditelji starije devojke potiču iz Iraka, ali već 20 godina žive u Beču

BEČ - Austrijska policija vratila je kućama dve srednjoškolke (14 i 16) iz Beča koje su nameravale da krenu za Irak ili Siriju i tamo se pridruže džihadistima! Njihovu nameru raskrinkala je majka devojčice sa kojom su se odbegle srednjoškolke srele u Gracu.

Podsetimo, ovo nije prvi slučaj da srednjoškolke iz Beča odlaze u Irak i Siriju i priključuju se džihadistima.Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16), obe poreklom iz Bosne, pobegle su 10. marta od kuće iz Beča. Ostavile su samo pisma u kojima najavljuju da idu u Siriju, u džihad.

Novi slučaj zavedenih učenica otkrila je majka devojčicinih drugarica koja je je obavestila policiju i tako "spasila“ učenice. Činjenica da su obe Bečlijke koje su posetile njenu ćerku u Gracu bile zamotane maramama i pritom imale previše prtljaga za, kako su rekle, godišnji odmor, navelo je ovu ženu da posumnja u njihovu priču.

Policija je utvrdila da se obe vode kao nestale i da je u Beču pokrenuta potraga za njima. Tokom policijskog ispitivanja devojke su priznale da su se zaputile u Irak ili Siriju. Na pitanje zašto žele da idu u rat, odgovorile su da im se život u Austriji ne dopada. Nakon saslušanja bečka policija ih je vratila kući.

Još uvek su nepoznati svi detalji koji su naveli devojčice da se uključe u "sveti rat". Takođe, nije poznato ni to ko i kada ih je vrbovao za ovu "misiju“. Obe odbegle srednjoškolke rođene su u Austriji. Roditelji starije devojke potiču iz Iraka, ali već 20 godina žive u Beču.

Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16)
Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track