KRUPNA ZVERKA: Srbin greškom pušten iz zatvora je član Pink pantera i ključni svedok ubistva!

Izgubili važnog čoveka

KRUPNA ZVERKA: Srbin greškom pušten iz zatvora je član Pink pantera i ključni svedok ubistva!

Austrija -
Prilikom te pljačke vatrenim oružjem upucan je časovničar Bernd R. (22), koji je kasnije preminuo od posledica ranjavanja

BEČ - Srbin Ilija B.(30), koji je zbog kompjuterske greške tri godine ranije pušten iz austrijskog zatvora Garsten trebao je 15. oktobra da bude ključni svedok na suđenju za ubistvo, objavio je austrijski portal oe24.

Kako javljaju austrijski mediji Ilija B. je kao član kriminalne grupe "Pink Panter“ pre više od osam godina učestvovao u pljački zlatare u mestu Ajzenštadt iz koje je ukraden nakit u vrednosti od 450.000 evra. Prilikom pljačke vatrenim oružjem upucan je časovničar Bernd R. (22), koji je sedam godina kasnije preminuo od posledica ranjavanja.

Prvoosumnjičeni za ovo ubistvo je Slavko P. (27), nekadašnji prijatelj Ilije B. Upravo je Ilija trebalo da bude jedan od glavnih svedoka na suđenju za ubistvo Bernda R. Suđenje će u svakom slučaju biti održano, iako je tužilaštvo zbog kompjuterske greške izgubilo veoma važnog svedoka.

Podsetimo, nakon što je ustanovljeno da je Ilija B. zbog greške pušten ranije na slobodu, upravnik austrijskog zatvora, general Peter Prechtl naveo je da žali zbog "bolne" greške.

Neplanirano puštanje nastalo je zbog greške u računaru, tako da su Srbina proterali iz Austrije, a sada ga zovu nazad. On je inače bio osuđen zbog pljačke. Ukoliko se ne javi na izdržavanje kazne, za njim će biti raspisana međunarodna poternica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track