Krvavi obračun dve čečenske porodice u Beču zbog  žene!
Foto: APA

Oružani sukob

Krvavi obračun dve čečenske porodice u Beču zbog žene!

Austrija -
Prema običajnom pravu kod čečenskih muslimana uvreda žene je uvreda cele porodice, zbog čega je i došlo do krvoprolića

BEČ - Dva teško ranjena učesnika krvavog obračuna, između dve čečenska porodice prebačeni su posle operacije na intenzivnu negu, Jedan od njih je životno ugrožen. Druga dvojica teško povređenih su zadobila prostrelne rane u predelu nogu i nalaze se van životne opasnosti. Policija je uhapsila devet osoba.

Kako javljaju austrijski mediji, razlog krvavog obračuna je odbrana časti. Naime, prema navodima policije pripadnik jedne grupe uključene u obračun delio je po gradu fotografiju na kojoj se nalazila ćerka (25) pripadnika druge grupe. Prema običajnom pravu kod čečenskih muslimana uvreda žene je uvreda cele porodice, zbog čega je došlo do krvoprolića.

Prema prvim saznanjima članovi čečenskih porodica su se našli da bi „popričali“ o povredi časti. Međutim, čim su automobilima stigli na mesto sastanka odjeknuli su pucnji. Kako prenosi dnevni list Esterajh, jedan od učesnika krvavog obračuna je ispalio više hitaca u grudi drugog muškarca. Svi povređeni su prebačeni u jednu bečku bolnicu, ali zbog njihove sigurnosti policija ne želi da saopšti ime te ustanove.

Policija je saopštila da je uhapsila još dve osobe umešane u ovaj slučaj, i da je pronađeno i oružje korišćeno u ovom obračunu. Jednom od njih dvojica, koji je i sakrio oružje, sledi prijava zbog direktog učešća. Prema rečima Tomasa Kajblingera (Thomas Keiblinger), portparola bečke policije, drugi uhapšeni je jednim od automobila dovezao učesnike obračuna na dogovoreno mesto sastanka, ali je pobegao sa lica mesta čim je došlo do sukoba.

Policija je demantovala navode lista Di Prese, koji je doneo priču da su u ovom krvavom obračunu učestvovala i dvojica agenata čečenskog predsednika Ramsana Kadirova (Ramsan Kadyrow). Prema pisanju Di Presea, dvojica pomenutih agenata su živela u Beču i bili su zaduženi za nadzor čečenskih državljana, kojih u glavnom gradu Austrije živi oko 26.000.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track