KUPUJTE DOMAĆE: Pijte austrijsko mleko i jedite domeće sireve!

Mlekari pozivaju na solidarnost

KUPUJTE DOMAĆE: Pijte austrijsko mleko i jedite domeće sireve!

Austrija -
Osim solidarnosti trgovina za domaće mlečne proizvode neophodna je solidarnost i potrošača usled ruskih sankcija, ističu u Udruženju austrijskih mlekara

BEČ - Austrijanci bi, zbog ruskog embarga na poljoprivredne i prehrambene proizvode iz zemalja EU, trebalo uz domaće jabuke da piju i domaće mleko, ili pojedu parče sira, poziva Udruženje austrijskih mlekara (VOeM).

Pored solidarnosti trgovina za domaće mlečne proizvode neophodna je solidarnost i potrošača usled ruskih sankcija, ističu mlekare. Trgovina ne treba samo pojačano da se skoncentriše na voće i povrće iz Austrije, već i domaće mlečne proizvode, podseća predsednik VoeM Helmut Pečar u saopštenju.

On je naglasio da je poznato da Austrijanci rado kupuju domaću robu i zbog toga trgovine u zemlji treba da upute jasan signal i značajnije ukazuju na austrijske proizvode.

„Očekujemo od austrijskih trgovina jasno i vidljivo opredeljene ka austrijskim mlečnim proizvodima kako bi se ublažile posledice ruskog embarga“, istakao je Pečar.

On je ocenio da, zbog ruskog embarga, treba očekivati negativne posledice po tržište mleka u EU, kao i poremećaj tržišta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track