Lažni funkcioner FIFA ojadio taksiste i hotelijere za 73.000 evra!
Foto: Rojters

Prevarant

Lažni funkcioner FIFA ojadio taksiste i hotelijere za 73.000 evra!

Austrija -
Pri odjavljivanju iz hotela muškarac je tražio da račun pošalje na adresu njegovog fantomskog preduzeća koje će, navodno, preuzeti troškove

SALCBURG - Salcburška policija uhapsila je 54-godišnjeg Švajcarca koji se predstavljao kao funkcioner FIFA i falsifikovanim čekovima, ukradenim karticama i lažnim novcem prevario veliki broj taksista i hotelijera. Ukupna šteta se procenjuje na 73.000 evra.

Prevarant je u maju i junu ove godine, predstavljajući se različitim lažnim imenima kao funkcioner FIFA, najmanje petnaest puta prevario taksiste i hotelijere. Taksijem je došao iz Švajcarske u Salcburg, a taksisti je račun platio lažnim čekom. Budući da se Švajcarac izdavao za predstavnika FIFA taksista nije posumnjao u validnost čeka.

Prevarant je i ostale usluge nastavio da plaća ukradenim kreditnim karticama i falsifikovanim uplatnicama, a oštetio je i nekoliliko hotela u Salcburgu, Beču i Gornjoj Austriji. Pri odjavljivanju iz hotela muškarac je tražio da račun pošalje na adresu njegovog fantomskog preduzeća koje će, navodno, preuzeti troškove.

Policija ga je pronašla nakon što je u Beču pokušao da kupi nekretninu u vrednosti od devet miliona evra. Samo nekoliko sati pre potpisivanja kupoprodajnog ugovora muškarac je uhapšen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track