LOPOVI VREBAJU NA INTERNETU: Lažni prodavac  pucao u kupca!
Foto: Shutterstock

POKUŠAJ PLJAČKE

LOPOVI VREBAJU NA INTERNETU: Lažni prodavac pucao u kupca!

Austrija -
Austrijanac je sa suprugom i ćerkicom (5) došao da pogleda brod koji je našao preko internet portala, ali ga je sačekao pljačkaš koji je tražio da mu da pare i zapucao iz gasnog pištolja

KAPFENBERG - Austrijanca (50) koji je putem interneta želeo da kupi elektrobrod, lažni prodavac pokušao je da opljačka. Lopov je čak pucao iz plinskog pištolja na kupca i njegovu porodicu i pobegao. Policija traga za počiniocem.

Austrijancu, koji je putem vilhabena (www.willhaben.at), poznatog internet portala za kupo-prodaju svih vrsta roba u Austriji, objavio oglas da želi da kupi elektrobrod, se javio navodni vlasnik takvog plovila. Rekao je da je cena 50.000 evra, što se kupcu učinilo kao odlična cena pa je pristao na ponudu prodavca da se u nedelju, u dogovoreno vreme nađu pored groblja u štajerskom mestu Kapfenberg, kako bi pogledao brod.

On je sa suprugom i petogodišnjom ćerkicom došao na zakazano mesto, a "prodavac" ih je već čekao. Čim je zaustavio vozilo, pitao ga je „da li vi želite da kupite brod?“. Kada je dobio potvrdan odgovor, muškarac je iznenada izvadio gasni pištolj i kroz otvoren prozor automobila naredio kupcu da mu preda pare.

Čovek je brzo reagovao, ubacio u rikverc i dao pun gas. Tada je lažni prodavac prvi metak ispalio u unutrašnjost vozila. Drugi put je pucao kad se vozilo malo odaljilo. Srećom pošto se radilo o gasnom pištolju niko od članova tročlane porodice nije povređen, ali su svi pretrpeli šok.

Posle neuspelog pokušaja pljačke, lopov je, bez plena, pobegao preko groblja i policija još uvek traga za njim. Prema policijskom saopštenju, radi se o muškarcu starom između 20 i 30 godina, mršavom, kratke smeđe kose, visokom oko 175 centimetara. U trenutku napada muškarac je na sebi imao kačket, pilotske sunčanice i belu jaknu. Policija je takođe izjavila da se najverovatnije radi o austrijskom državljanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track